Home Auto 3 must haves voor je auto!

3 must haves voor je auto!

0
3 must haves voor je auto!

Gadgets zijn niet meer weg te denken uit onze maatschappij. We gebruiken ze zowat altijd en overal. Met de mooiste, hipste of duurste gadgets wordt dan ook maar al te graag gepronkt. Ook je auto kan je de dag van vandaag uitrusten met heel wat moderne snufjes. De lijst is eindeloos, maar wij bezorgen jullie alvast onze favoriete top drie!

Gadget voor de zware voet: de radarklikker

Hoewel het in Nederland eigenlijk al sinds 2004 verboden is, is dit apparaatje erg geliefd (vooral bij de fanatieke hardrijder dan). Deze toestellen vertellen je waar je een radar kan tegenkomen of verstoren zelfs het signaal van die radar. Een van de meest geliefde modellen is de Sting Card. Voor een duizend euro beschik je over dergelijk toestel. Boete’s uitsparen was nog nooit zo handig op deze manier. Maar,betrapt worden heeft grote gevolgen. Naast de inbeslagname, kan je je aan een behoorlijke boete verwachten. Met een beetje pech ben je ook meteen je rijbewijs kwijt. Of je dat risico wil nemen, bepaal je dan ook helemaal zelf. Handig alternatief zijn de radarindicatoren. Deze indicatoren zijn in de meeste landen wel toegestaan en zijn meteen ook een stuk voordeliger.

Gadget voor de scenarist: de dashcam 

Je ziet ze wel vaker voorbij komen op sociale media: filmpjes van extreem weggebruik gefilmd met een zogehete dashcam. Zo een dashcam is niet alleen leuk voor het (toevallig) vastleggen van bizar weggebruik. Dit snufje komt namelijk ook zeer goed van pas wanneer je betrokken raakt bij een ongeluk. Het beeldmateriaal kan je immers helpen aantonen wie het ongeval veroorzaakte. Moderne Dashcams beschikken tevens over extra technologie zoals motion detection en signalisering van flitspalen.

Gadget voor het feestbeest: de alcoholtester

Behoud je graag een nuchtere kijk op het wegverkeer, dan is de alcoholtester ongetwijfeld je nieuwe favoriete item. We hebben immers allemaal wel eens een momentje waarbij we mogelijks net iets te diep in het glas hebben gekeken. De alcoholtester standaard in de auto hebben liggen, betekent dat je zelf een correcte inschatting kan maken van je vermogen tot rijden op dat ogenblik. Ideaal voor de verantwoordelijke wegbestuurder die liever niemand in gevaar brengt. 

Van ludiek tot high-tech

Natuurlijk is de lijst van snufjes veel groter. Zo heb je tegenwoordig een handige mini-stofzuiger voor de echte kruimeldieven of een auto-luchtmatras voor de echte nachtuilen. Of het nu ludiek is, of net high-tech… Even google raadplegen en je vindt ongetwijfeld een gadget dat perfect bij je aansluit.