zaterdag 2 maart 2024

Hyundai Ioniq 5

Dit moet je lezen!

De Kia EV6

Kia e-Niro

De Nissan e-NV200

Is de Hyundai Ioniq 5 een goede auto?
De Hyundai Ioniq 5 is een elektrische gezinsauto die mensen als de Volkswagen ID.4 en Ford Mustang Mach-e een bloedneus wil bezorgen.

Het is een vrij verbluffend uitziend ding, nietwaar? Het zijn allemaal vierkante lijnen en scherpe hoeken. In één oogopslag ziet het eruit als een soort retro, videogame-hatchback uit de late jaren ’80 die opnieuw is ontworpen voor de moderne tijd. Maar als je het in het metaal ziet, realiseer je je al snel dat de Ioniq 5 niet zomaar een hatchback is. Oh nee.

In werkelijkheid is hij zo groot als een gewone gezins-SUV. Het is een bedrieglijk grote auto, dit; maar dat betekent dat er binnen een ton ruimte is voor passagiers en bagage. En met een bereik tot 300 mijl heeft hij ook de benen om de afstand te overbruggen.

Open de deuren en u zult zien dat de cabine net zo stijlvol is als de buitenkant. Dit ziet er niet uit zoals een Hyundai waar we ooit eerder in hebben gereden – het zijn allemaal swish, hightech schermen en zachte, milieuvriendelijke materialen hier. Als je denkt dat Hyundai geen chic interieur kan doen, denk dan nog eens goed na. Natuurlijk zijn er een paar knoppen rond de plaats die nog steeds een beetje plakkerig aanvoelen, maar vergeleken met alternatieven zoals de ID.4 is deze Hyundai van een andere klasse.

Een gezonde dosis functie volgt ook al die vormen. De rijpositie is goed genoeg, het zicht is geweldig en er is een ton aan ruimte op de tweede rij voor langere passagiers. De bagageruimte van 531 liter heeft ook een goede maat, hoewel hij niet zo groot is als die van een Skoda Enyaq.

March for our Lives 2021

- Advertisement -spot_img

Meer nieuws

- Advertisement -spot_img

Nieuw

De Kia EV6

Kia e-Niro

De Nissan e-NV200

Mercedes eVito