Home Auto Het meest aanwezige automerk in Nederland

Het meest aanwezige automerk in Nederland

0
Het meest aanwezige automerk in Nederland

Dit blog klinkt als een spelletje met de kinderen tijdens een lange autorit. Kijk uit het raam; en welk merk auto zie je het meest? In de tijd dat ik kind was won Opel met vlag en wimpel. Maar hoe zit dat nu? Welke fabrikant heeft het grootste marktaandeel?

De top van AutoRAI

De top vijf; Kia Niro, Kia Picanto, Volkswagen Golf, Ford Focus en als aller populairst de Volkswagen Polo. Opel haalt dankzij de Karl nog net de top tien. Maar de tijd dat de Opel Kadet absoluut winnaar was is dus voorbij. Volkswagen Polo adverteert de auto als ‘veelzijdig en sportief’ en zo kon je vroeger weinig auto’s omschrijven. Misschien is dat de reden van verlies om mee te doen aan de top van de meest verkochte auto’s? Maar mogelijk komt het omdat de Volkswagen Polo uitgeroepen is tot zakenauto van het jaar 2020.

Infotainmentsysteem

Een auto is er om in te rijden. Een auto moet je kunnen starten, er mee wegrijden en de auto moet blijven rijden. Misschien was dit vroeger het enige van belang met een auto. En hebben we nu meer eisen. Ieder gangbaar merk is goed en betrouwbaar, doet wat het moet doen, dus we kijken naar andere zaken. Maar daarin gaan ook al veel fabrikanten mee; elke auto wordt volledig compleet verkocht. Dus in iets onderscheidt de Volkswagen Polo zich. Is het de mogelijkheid om je smartphone draadloos op te laden? Het infotainmentsyteem? Of komt het omdat een Volkswagen uiterst degelijk is en daardoor waardevast? Of is de Volkswagen Polo zo populair omdat die auto het heel ouderwets gewoon altijd doet wat het moet doen.

Frappant detail

Opvallend is dat uitgerekend Volkswagen al flink wat jaren slecht in het nieuws is. En toch leveren zij de meest populaire auto. Het is bekend dat als de merknaam maar vaak genoeg genoemd wordt, dan krijgt het meer naamsbekendheid; ook als het negatief in het nieuws is. Zal dat een reden zijn? Dat dankzij het gesjoemel met de dieselmotoren Volkswagen gigantisch veel publiciteit heeft gekregen t.o.v. de andere merken. Dit zou een stunt zijn; dan is de Volkswagen Polo helemaal niet de beste auto, dan heeft het marketing technisch heel veel geluk gehad.

Prima

Dankzij de vele vergelijkingstesten, maar ook door de autosport, zijn auto’s goed en veilig. Daaronder valt dan ook de top van de meest populaire wagens. En dan wordt het een ander verhaal. Kom je niet tot een keuze omdat je het bedrijf je meer aanspreekt? Of zit het niet in de imago van het voertuig? En hierdoor is het gissen naar de redenen waarom de meest populaire auto zo de meest favoriet kan worden.