Home Bestelwagens De Nissan e-NV200

De Nissan e-NV200

0
De Nissan e-NV200

De Nissan e-NV200 is een van de groeiende reeks elektrische bestelwagens die beschikbaar zijn in het Nederland. Hoewel er tal van grotere elektrische bestelwagens zijn om uit te kiezen, zoals de Volkswagen e-Transporter en Vauxhall Vivaro-e, zijn de enige rivalen van de e-NV200 van dit formaat de Renault Kangoo Z.E. en mogelijk de Renault ZOE Van. Verwacht wordt echter dat Citroën eind 2021 de vernieuwde Berlingo Electric op de markt zal brengen.

De e-NV200 is sinds 2013 te koop, maar werd in de tussentijd geüpdatet met de accu van de tweede generatie Nissan Leaf. Dat betekende dat het bereik met ongeveer 60% werd uitgebreid ten opzichte van het oude model, met een maximale afstand die nu wordt gegeven als 124 mijl. Er zit meer dan genoeg capaciteit in de 40 kWh-accu om de e-NV200 een dagtaak aan te kunnen, vooral in stedelijke gebieden.

Net als bij de Leaf wordt de e-NV200 geleverd met drie oplaadaansluitingen die in een klep in de neus van het busje kunnen worden gestoken. Voeg een wallbox-oplader toe aan uw huis of bedrijfspand wanneer u de bestelwagen koopt, en u kunt de batterij in zeven en een half uur volledig opladen, zodat opladen ’s nachts een makkie is.

Vanaf een standaard driepolig stopcontact duurt het meer dan 12 uur om volledig op te laden, terwijl aan de andere kant van het spectrum openbaar opladen met hoog voltage van een CHAdeMO-voeding de batterij in slechts 45 minuten van 10 tot 80% kan aanvullen. minuten. Lagere versies van de e-NV200 hebben deze mogelijkheid echter niet standaard.

Het uitrustingsniveau Visia geeft je een no-nonsense busje, met stalen wielen, schuifdeuren, een stalen tussenschot en achteraan geplaatste stalen dubbele deuren. Er is een standaard stereo-installatie, elektrische ramen, een USB-verbinding en Bluetooth, maar de enige concessie aan moderne technologie is standaard starten met een drukknop. U kunt echter een snellader toevoegen die past bij de modellen met hogere specificaties in het assortiment, terwijl u met het Heat Pack de cabine kunt voorbereiden terwijl het busje nog is aangesloten, waardoor de batterijcapaciteit wordt bespaard tijdens het rijden.

Acenta spec voegt standaard snelladen toe, evenals automatische airconditioning, een achteruitrijcamera, batterijverwarming en -koeling om het busje te helpen opladen, en cruisecontrol met snelheidsbegrenzer. Satnav is als optie verkrijgbaar. Stap over op Tekna-afwerking en navigatie is standaard, net als automatische lichten en ruitenwissers, terwijl 15-inch lichtmetalen velgen worden aangeboden om het uiterlijk van de e-NV200 te verfraaien.

Terwijl de e-NV200 dezelfde batterij en elektromotor gebruikt als de Leaf, deelt hij een platform met de oude Nissan Juke en Nissan Note. Het extra gewicht van de accu’s betekent dat de 107 pk sterke elektromotor een bescheiden in plaats van sprankelend tempo biedt, met een opgegeven tijd van 0-100 km/u van 14 seconden. Maar met veel koppel dat beschikbaar is vanuit stilstand, voelt de Nissan zich opgewekt van de lijn – verwacht alleen geen verzengende golf van acceleratie tot aan de snelheidslimiet.

Het gewicht van de batterijen is laag ingesteld, dus het heeft niet zo’n nadelig effect op het rijgedrag als je zou verwachten, maar de e-NV200 is nog steeds behoorlijk saai om te rijden. Licht sturen helpt bij het rijden op lage snelheden, terwijl de vering iets gedempt wordt door het extra gewicht van de accu’s, waardoor de elektrische bestelwagen iets comfortabeler is dan de dieselversie.