Home Elektrische supercars Mercedes-Benz SLS AMG Coupé Electric Drive

Mercedes-Benz SLS AMG Coupé Electric Drive

0
Mercedes-Benz SLS AMG Coupé Electric Drive

Mercedes-Benz SLS AMG Coupé Electric Drive: elektriserend – de krachtigste elektrische supersportwagen ter wereld
28 februari 2013
Met de SLS AMG Coupé Electric Drive betreedt Mercedes-AMG een nieuw tijdperk: de lokaal emissievrije supersportwagen met geavanceerde technologie uit de wereld van de Formule 1 vertegenwoordigt de meest exclusieve en dynamische vorm van elektrisch rijden. De krachtigste AMG-high-performance-auto aller tijden heeft vier elektromotoren met een totaal vermogen van 552 kW en een maximumkoppel van 1000 Nm. Hierdoor heeft het gullwing-model de status verworven van ’s werelds snelste elektrisch aangedreven serieproductievoertuig: de SLS AMG Coupé Electric Drive accelereert van 0 naar 100 km/u in slechts 3,9 seconden. Ondertussen zorgt de exclusief afgestemde “SLS eSound” ervoor dat deze weergaloze rijervaring de emoties ook akoestisch op typische AMG-manier opwekt.
Een nieuwe dimensie van rijprestaties – de belofte van het AMG-merk wordt met opmerkelijk effect vervuld door de uitstekende prestatiedynamiek, die het resultaat is van AMG Torque Dynamics en mogelijk wordt gemaakt door de wielselectieve vierwielaandrijving. Het meest “opwindende” gullwing-model ooit is in eigen huis ontwikkeld door Mercedes-AMG GmbH. De extreem krachtige hoogspanningsaccu voor de SLS AMG Coupé Electric Drive is het resultaat van de samenwerking tussen Mercedes-AMG en Mercedes AMG High Performance Powertrains in Brixworth in het Verenigd Koninkrijk. Hier konden de Britse Formule 1-experts putten uit hun uitgebreide ervaring met KERS hybride concepten.
“De SLS AMG Coupé Electric Drive herdefinieert de normen voor auto’s met elektrische aandrijfsystemen. Als het krachtigste gullwing-model ooit belichaamt hij ook de blijvende innovatieve flair van Mercedes-AMG. Onze visie van het meest dynamische elektrische voertuig is werkelijkheid geworden en stelt AMG-klanten in staat te genieten van een geheel nieuwe dimensie van exclusieve rijervaring. Met de hulp van onze collega’s van Mercedes AMG High Performance Powertrains in Brixworth brengen we fascinerende hightech uit de wereld van de Formule 1 op de weg”, aldus Ola Källenius , voorzitter van Mercedes-AMG GmbH.
Baanbrekend, visionair, opwindend: de krachtige en lokaal emissievrije supersportwagen met elektrische aandrijving toont opnieuw de ontwikkelingsexpertise van Mercedes-AMG GmbH. AMG, het prestatiemerk van Mercedes-Benz, toont met dit unieke, hypermoderne aandrijfconcept zijn technologisch leiderschap in dit segment. De SLS AMG Coupé Electric Drive is bedoeld voor technologiebewuste supersportwagenfans die openstaan ​​voor nieuwe ideeën en gefascineerd zijn door ambitieuze hightechoplossingen voor de toekomst van het autorijden.