De Kia EV6

0
De Kia EV6

Is de Kia EV6 een goede auto?
De Kia EV6 is een elektrische SUV die een beetje lijkt op Tony Stark uit de Iron Man-franchise, omdat hij, net als hij, stijlvol en glamoureus is, maar ook buitengewoon slim.

Het is een geheel nieuw model dat wordt verkocht naast alternatieven zoals de Nissan Ariya, Ford Mustang Mach-e en Volkswagen ID.4. Hij staat boven Kia’s andere elektrische SUV, de e-Niro, kost meer, maar oogt oogverblindend met gedurfde looks, betere prestaties en up-to-date technologie.

Als je een statement wilt maken, is de EV6 een goede manier om dat te doen. Zijn kenmerkende gezicht, brede heupen en hellend dak geven hem uitstraling, terwijl de gebogen lichtbalk rond de achterkant hem veel weg doet van een Aston Martin DBX. In tegenstelling tot de Aston begint de Kia echter vanaf iets meer dan £ 40.000.

Als het uiterlijk van de EV6 niets voor jou is, dan zal de nauw verwante Hyundai Ioniq 5 misschien meer aanspreken met zijn retro-cool. Maar wat maakt de Kia zo slim?

Welnu, er zijn twee dingen waardoor het opvalt naast vergelijkbare geprijsde alternatieven. De eerste is de zeer indrukwekkende maximale laadsnelheid van 350 kW. Als je een oplader kunt vinden die dat kan leveren, betekent dit dat hij in iets meer dan vier minuten 62 mijl aan actieradius kan toevoegen. Snel!

De tweede slimme functie is een zogenaamd voertuig-naar-laadsysteem (V2L). In eenvoudige bewoordingen betekent dit dat de auto huishoudelijke artikelen, zoals een waterkoker of magnetron, van stroom kan voorzien, of zelfs een andere EV kan opladen via de oplaadpoort. Dat zal erg handig zijn bij een stroomstoring.

Het interieur is niet zo dramatisch om in te zitten als de buitenkant om naar te kijken, maar het is modern en netjes ontworpen. Dubbele 12,3-inch schermen domineren het dashboard, dat er chic uitziet maar ook vrij eenvoudig te bedienen is. Het dashboard zelf heeft ook mooie texturen en sfeerverlichting, terwijl het nette ontwerp van de middenconsole deze look en feel interessanter maakt dan het interieur van een VW ID 4.