Home Elektrische auto's Tesla 3 review

Tesla 3 review

0
Tesla 3 review

Tesla Model 3 recensie

De Tesla Model 3 is weliswaar Tesla’s goedkoopste elektrische auto, maar in veel opzichten ook de beste. Dat gezegd hebbende is dit langverwachte Tesla model nog steeds duurder dan veel alternatieve sloepen die rijden op benzine en diesel.

Is de Tesla Model 3 een goede auto?

Het geesteskind van Elon Musk wil de wereld laten zien dat elektrische auto’s met een grote actieradius vandaag realiteit zijn.

Omdat het broertje van de Model S geen conventionele motor heeft zoals de BMW 3-serie, Mercedes C-Klasse en Audi A4 en dus niet hoeft te koelen, is een grille op de elektrische auto Tesla Model 3 overbodig. In plaats daarvan is er niet veel meer dan een slanke inlaat, een paar mistlampen en een kentekenplaat aan de voorkant. Mooi of lelijk? Een mooie grille kan een smoel geven en een auto verkopen, denk aan een Alfa, BMW, Aston Martin of Mercedes. Maar misschien is het gewoon wennen aan een voorkant zonder grille.

In het dashboard van de auto zit de echte revolutie van de Tesla Model 3. Het interieur van de Tesla Model 3 is bijna volledig verstoken van knoppen of wijzerplaten van welke aard dan ook. In plaats daarvan bedien je vrijwel alles via het 15 inch touchscreen. Het is dan ook een goede zaak dat het scherm gemakkelijk te lezen is, redelijk verstandig is ingedeeld en snel op uw invoer reageert.

De rest van de cockpit van de Tesla Model 3 ziet er in vergelijking een beetje eenvoudig uit, maar hij voelt nu in ieder geval behoorlijk solide aan – wat niet altijd het geval is geweest bij Tesla auto’s.